Intensieve gesprekken met klanten en eigen ervaringen in de praktijk resulteerden in gebruiksvriendelijke software, de HIMS app en een eenvoudig te ge...
May 13, 2024
Deze website maakt gebruik van full screen foto’s. Het beste kunt u deze website bekijken in landscape.
Intensieve gesprekken met klanten en eigen ervaringen in de praktijk resulteerden in gebruiksvriendelijke software, de HIMS app en een eenvoudig te ge...
May 13, 2024
Enzymatische reinigers bevatten specifieke enzymen die gericht bepaalde soorten vervuiling afbreken. Daardoor reinigen ze op een dieper niveau dan tra...
November 21, 2023
Nederland heeft van oudsher een sterke positie op de kaasmarkt. In 2015 wordt de melkquotering in heel Europa afgeschaft. Daarom investeert de kaasindustrie fors in de uitbreiding van productiecapaciteit. Innovaties in de kaasmarkt spelen vooral in op de thema’s gezondheid (minder vet), authenticiteit (boerenkazen) en een rijkere, vollere smaak. Bij geharde kazen zijn stafylokokken en salmonella potentiele ziekteverwekkers. In zachte kazen kan listeria een probleem vormen.
Daarnaast zijn er verschillende micro-organismen die een gevaar vormen voor de kwaliteit van het eindproduct, zoals gisten en schimmels in de pekelbaden, thermofiele sporenvormers bij de weiproductie en entero’s in het hele productieproces. Er zijn dan ook strikte hygiëneregels voor het reinigen en desinfecteren van apparatuur zoals wrongelbereiders, vormmachines, pekelbaden en membraaminstallaties. De verwerking vindt vaak plaats in productieruimten die voorzien zijn van overdruk en filters waardoor de luchtkwaliteit op cleanroom-niveau is. Zo weet de industrie de risicovolle micro-organismen buiten de deur te houden.
Hygiëneproblematiek:
KvK l 101 435 15
BTW nummer NL807641765B01